Снимка Булфото Задълбочава се самоизолационизма в БСП – всеки следващ ден

...
Снимка Булфото Задълбочава се самоизолационизма в БСП – всеки следващ ден
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов, политолог: Задълбочава се самоизолационизма в БСП, което намалява нейната легитимност

Снимка Булфото

 Задълбочава се самоизолационизма в Българска социалистическа партия – всеки идващ ден и деяние на левицата в тази посока понижава нейната легитимност. Това сподели за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ политологът доцент Антоний Гълъбов.

Според него мястото на опозицията е в пленарна зала, а поетата от тях отговорност изисква да подлагат на критика, да оферират, да дискутират, само че най-общо – да вземат участие в политическия развой. Неучастието на Българска социалистическа партия значи, че няма какво повече да предложат и напълно делегират ръководството на болшинството, добави доцент Гълъбов. „ Свидетели сме на поредност от политически дейности на Българска социалистическа партия, които за жалост водят към сходен извод. На първо място отхвърли на левицата да излъчи зам.-председател на Народно събрание, идващия огромен образец беше този с отдръпването на представителите от локалната власт от УС на Националното съдружие на общините. След това бяхме очевидци на парадоксална и неповторима обстановка, при която левицата реши, че 80 народни представители очевидно са доста за опозицията и че единствено 20 са задоволителни да бъдат в пленарна зала, сега Българска социалистическа партия изцяло напуснаха Народно събрание – това е безконтролно и несъответстващо държание, което приказва за липса на политически потенциал “, сподели още доцент Антоний Гълъбов. Напускането на пленарна зала от Българска социалистическа партия е изпразнено от политически смисъл – с цел да излезе от Парламента една партия би трябвало да е убедила хората, че идеята си заслужава, изясни той. Според него обаче машинният избор и измененията в Избирателния кодекс не могат да обосноват такова деяние. Той разяснява и аргумента на левицата, че до момента в който е отвън пленарна зала, посещава гласоподавателите си в цялата страна, само че посочи, че това се включва в уговорките им по принцип. Парите на данъкоплатците обезпечават половината работна седмица на народните представители да е точно по изборните им региони, напомни политологът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР